Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, magiczny czas…życzenia, choinka, prezenty, ale i wigilijne potrawy. Jak przystało na polską gospodynię, będę gotować, piec i smażyć. Jednak w lepieniu pierogów i uszek nie jestem najlepsza…Mam jednak wspaniałą pomoc 🙂 Książkę kucharską “Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie”. Znalazłam w niej masę przepisów, garść nowatorskich inspiracji kulinarnych, a wszystko doprawione polską historią, tradycją i pięknymi zdjęciami.
Autorka Zuza Zak zadbała o to, by w książce znalazły się przepisy polskiej kuchni na każdą okazję. Natomiast wydawnictwo Egmont zadbało o piękne wydanie. Bardzo podoba mi się okładka i grubsze kartki z przejrzystym i ładnie wydrukowanym tekstem oraz pięknymi zdjęciami. Książka jest tak ładna,że możną ją “zjeść” 🙂 Wśród wielu przepisów znalazłam też dużo ciekawostek z życia autorki, ale i polskiej historii. To książka, która jest praktyczna, ale i wspaniale prezentuje się na półce. Jako młoda, świeżo upieczona polska gospodyni, zaledwie kilka tygodni na swoim garnuszku, dumnie postawiłam ją na półce z książkami 🙂 Sięgam po nią często bo znajduje w niej przepisy na smaczne potrawy na co dzień i od święta.
“Polska. Nasz kuchnia w nowej odsłonie” – co kryje się w środku…
Książka ma, aż 256 stron. Znajdziemy w niej wprowadzenie, najważniejsze składniki, podstawy, indeks oraz rozdziały pełne przepisów. Oto one:
Lubicie polską kuchnie? Jaka jest Wasza ulubiona potrawa?
dobry wybór 🙂
lubię gdy oprócz super przepisów, książka jest po prostu ładna 🙂
Wygląda świetnie:) Uwielbiam oglądać książki kucharskie:)
Jestem zauroczona tą książką. Znalazła się ona w moim zestawieniu książek pod choinkę
zaintrygowała mnie ta konfitura z bzu. Też jest przepis na nią podany? nie wiedziałam nawet, że można takową przyrządzić.
dobry wybór 🙂
lubię gdy oprócz super przepisów, książka jest po prostu ładna 🙂
zaintrygowała mnie ta konfitura z bzu. Też jest przepis na nią podany? nie wiedziałam nawet, że można takową przyrządzić.